Začinjena supa od mrkve i leće
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Kumin:
2 kašičice
Maslinovo ulje:
2 kašike
Mrkve:
600 grama
Crvena leća:
140 grama
Povrtna supa:
1 litar
Mlijeko:
125 mililitara
Chilli:
1 prstohvat
Instrukcije
Zagrijte veću šerpu i na suho pržite sjemenke kima i čili zrna oko 1 minutu.
Kašikom izvadite pola preprženih sjemenki i ostavite na stranu.
Dodajte ulje, mrkvu, leću, supu i mlijeko u posudu i ostavite da proključa.
Kuhajte 15 minuta nakon što smjesa proključa, a zatim stavite u blender i izmiksajte u glatku smjesu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.