Začinjeni pečeni odrezak

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
goveđi odrezak
4 kašičica
Worcestershire umak
1 kašika
garam masala u prahu
1 kašičica
Sol
2 kašičica
ulje
Začinjeni pečeni odrezak
  1. Uz pomoć viljuške napravite više rupica u odrezku.
  2. Pospite odrezak s garam-masalom u prahu i soli. Premažite s Worcestershire umakom i ostavite u frižider da marinira preko noći.
  3. Sljedeći dan izvadite meso iz frižidera i ostavite da odstoji još 2-3 sata na sobnoj temperaturi.
  4. Zagrijte ulje u tavi, dodajte meso i pecite dok meso ne dobije smeđu boju s obje strane. Kada meso dobije smeđu boju dodajte vodu (ali ne previše) i nastavite peći odrezak dok ne bude gotov.
  5. Skinite s vatre i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*