Zapečena govedina s rezancima
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mljevena govedina:
5/4 solja
Sol:
1 kašičica
Šećer:
1 kašičica
Paradajz:
350 grama
Umak od paradajza:
200 grama
Kuhani rezanci:
200 grama
Pavlaka:
1 šolja
Krem sir:
80 grama
Zeleni luk:
6 glavica
Cheddar sir:
100 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Instrukcije
U većoj tavi dinstajte meso, sol, šećer, umak od paradajza, paradajz i bijeli luk.
Rezance pomiješajte sa pavlakom, krem sirom i zelenim lukom.
U posudu za pečenje prvo dodajte 1/2 smjese s rezancima a zatim i 1/2 smjese sa mesom.
Pospite sa sirom pa dodajte preostalu smjesu s rezancima i mesom.
Stavite u pećnicu i pecite 35 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.