Zapečena krompir salata
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Maslac: 
1/4 šolje
Sol: 
1/2 kašičice
Mlijeko: 
5/2 solja
Italijanski dressing za salatu: 
1 šolja
Krompir: 
6 komada
Mahune: 
1 šolja
Crveni luk: 
1 glavica
Hrenovke: 
450 grama
Brašno: 
1/4 šolje
Instrukcije
- Napravite umak od masla, brašna, soli i mlijeka. 
- Umiješajte dressing a zatim krompir, mahune i hrenovke. 
- Stavite u posudu za pečenje i pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C. 
- Izvadite iz pećnice i poslužite toplo. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.