Zapečena krompir salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Zapečena krompir salata

Sastojci

Maslac:
1/4 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Mlijeko:
5/2 solja
Italijanski dressing za salatu:
1 šolja
Krompir:
6 komada
Mahune:
1 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Hrenovke:
450 grama
Brašno:
1/4 šolje

Instrukcije

  1. Napravite umak od masla, brašna, soli i mlijeka.

  2. Umiješajte dressing a zatim krompir, mahune i hrenovke.

  3. Stavite u posudu za pečenje i pecite 30 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  4. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.