Zapečena mješavina tikvica i riže
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Riža:
80 grama
Voda:
150 mililitara
Ulje:
2 kašike
Tikvice:
520 grama
Mladi luk:
200 grama
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1 kašičica
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Origano:
1/2 kašičice
Paradajz:
2 komada
Cheddar sir:
400 grama
Instrukcije
U šerpu s vodom staviti rižu i kuhati 20-ak minuta dok omekša.
U tavi, na zagrijanom ulju propržiti isjeckani mladi i bijeli luk, zatim dodati tikvice, sol, bosiljak, papriku i origano.
Umiješati rižu, paradajz i 200 gr sira, pržiti nekoliko minuta uz konstantno miješanje, pa smjesu staviti u posudu za pečenje premazanu uljem.
Posuti smjesu preostalim sirom, pa peći 20 minuta u rerni, na 175 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.