- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 50 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 7.7.2012
- 80 g
- riža
- 150 ml
- voda
- 2 kašika
- ulje
- 520 g
- Tikvice
- 200 g
- mladi luk
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- Crvena paprika
- 1/2 kašičica
- origano
- 2 komad
- paradajz
- 400 g
- cheddar sir

- U šerpu s vodom staviti rižu i kuhati 20-ak minuta dok omekša.
- U tavi, na zagrijanom ulju propržiti isjeckani mladi i bijeli luk, zatim dodati tikvice, sol, bosiljak, papriku i origano.
- Umiješati rižu, paradajz i 200 gr sira, pržiti nekoliko minuta uz konstantno miješanje, pa smjesu staviti u posudu za pečenje premazanu uljem.
- Posuti smjesu preostalim sirom, pa peći 20 minuta u rerni, na 175 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!