Zapečena piletina s krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Zapečena piletina s krompirom

Sastojci

Krompir:
800 grama
Maslinovo ulje:
80 mililitara
Pileći bataci:
8 komada
Cherry paradajz:
250 grama
Špinat:
35 grama
Indijski orah:
35 grama
Parmezan:
35 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. U loncu posoljene vode dodajte krompir. Sačekajte dok ne prokuha.

  2. Smanjite temperaturu pa kuhajte 15 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite i vratite na tavu.

  3. Dodajte 2 kašike ulja i promiješajte. Prebacite u tavu za pečenje.

  4. Dodajte piletinu u zdjelu pa premažite s uljem. Začinite s soli i biberom. Pecite 30 minuta.

  5. Dodajte paradajz i pecite dok piletina ne dobije zlatnu boju.

  6. Kombinirajte smjesu s ostatkom ulja u maloj posudi.

  7. Ravnomjerno stavite piletinu, paradajz i krompir na tanjire za posluživanje pa to pospite već napravljenom smjesom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.