Zapečena piletina s krompirom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
800 g
Krompir
80 ml
Maslinovo ulje
8 komad
pileći bataci
250 g
cherry paradajz
35 g
Špinat
35 g
indijski orah
35 g
parmezan
Zapečena piletina s krompirom
  1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. U loncu posoljene vode dodajte krompir. Sačekajte dok ne prokuha.
  2. Smanjite temperaturu pa kuhajte 15 minuta ili dok ne omekša. Iscijedite i vratite na tavu.
  3. Dodajte 2 kašike ulja i promiješajte. Prebacite u tavu za pečenje.
  4. Dodajte piletinu u zdjelu pa premažite s uljem. Začinite s soli i biberom. Pecite 30 minuta.
  5. Dodajte paradajz i pecite dok piletina ne dobije zlatnu boju.
  6. Kombinirajte smjesu s ostatkom ulja u maloj posudi.
  7. Ravnomjerno stavite piletinu, paradajz i krompir na tanjire za posluživanje pa to pospite već napravljenom smjesom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*