Zapečena piletina sa sirom i gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta

Sastojci
Crveni luk: 
1 glavica
Paprike: 
2 komada
Puter: 
3 kašike
Konzervisana krem pileća supa: 
1 konzerva
Gljive: 
250 grama
Bosiljak: 
1/2 kašičice
Kuhana pileća prsa: 
500 grama
Ricotta sir: 
400 grama
Cheddar sir: 
200 grama
Parmezan: 
100 grama
Instrukcije
- U tavi, na istopljenom puteru propržiti crveni luk i paprike. 
- Skinuti s vatre, pa umiješati krem supu, gljive i bosiljak. 
- U većoj zdjeli pomiješati komadiće skuhane piletine i sireve. 
- Dodati mješavinu od gljiva, pa dobro izmiješati sve. 
- Smjesu preliti u pleh za pečenje i peći 45 minuta na 180 °C. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.