Zapečena piletina sa sirom i gljivama

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Crveni luk
2 komad
paprike
3 kašika
puter
1 konzerva
konzervisana krem pileća supa
250 g
gljive
1/2 kašičica
Bosiljak
500 g
kuhana pileća prsa
400 g
ricotta sir
200 g
cheddar sir
100 g
parmezan
Zapečena piletina sa sirom i gljivama
  1. U tavi, na istopljenom puteru propržiti crveni luk i paprike.
  2. Skinuti s vatre, pa umiješati krem supu, gljive i bosiljak.
  3. U većoj zdjeli pomiješati komadiće skuhane piletine i sireve.
  4. Dodati mješavinu od gljiva, pa dobro izmiješati sve.
  5. Smjesu preliti u pleh za pečenje i peći 45 minuta na 180 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*