Zapečena puretina s brokulama

Sastojci
Instrukcije
- U podmazanu posudu za pečenje prvo stavite brokule a preko brokula puretinu. 
- Rastopite 6 kašika masla u većoj tavi. Dodajte brašno, sol i biber. Postepeno dodajite mlijeko i kada ste dobili glatku smjesu skinite s vatre. 
- Umiješajte majonezu i sok od limuna u umak s mlijekom. Prelijte brokule i puretinu s dobivenom smjesom i pospite sa sirom. 
- U tavi rastopite preostale 2 kašike masla i umiješajte prezlu. Pospite po vrhu, preko sira i stavite u pećnicu. 
- Pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C. 
- Izvadite i poslužite toplo. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.