Zapečena riba s curry-em
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Riblji fileti:
400 grama
Sok od limuna:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Margarin:
Po želji
Jabuke:
1 komad
Kiselo mlijeko:
1 šolja
Bijelo vino:
1 kašika
Curry u prahu:
1 kašičica
Šećer:
1/4 kašičice
Kuhana riža:
Po želji
Instrukcije
Stavite filete u limunov sok da odstoji 15 minuta.
Začinite sa soli i biberom pa stavite u vatrostalnu posudu premazanu margarinom.
Pomiješajte vrhnje, kiselo mlijeko, bijelo vino, curry i šećer.
Dodajte jabuku i premažite s tom smjesom ribu.
Stavite u već zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na temperaturi od 180 °C.
Poslužite uz rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.