- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 25.8.2010
- 400 g
- riblji fileti
- 1 po potrebi
- sok od limuna
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- margarin
- 1 komad
- jabuke
- 1 šolja
- kiselo mlijeko
- 1 kašika
- bijelo vino
- 1 kašičica
- curry u prahu
- 1/4 kašičica
- Šećer
- 1 po potrebi
- kuhana riža

- Stavite filete u limunov sok da odstoji 15 minuta.
- Začinite sa soli i biberom pa stavite u vatrostalnu posudu premazanu margarinom.
- Pomiješajte vrhnje, kiselo mlijeko, bijelo vino, curry i šećer.
- Dodajte jabuku i premažite s tom smjesom ribu.
- Stavite u već zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
- Poslužite uz rižu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!