Zapečena tjestenina sa tunjevinom i gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Tjestenina:
250 grama
Supa od celera:
1 konzerva
Majoneza:
125 mililitara
Cheddar sir:
250 grama
Celer:
120 grama
Crveni luk:
1/2 glavice
Gljive:
120 grama
Biber:
1 kašičica
Konzervisana tunjevina:
200 grama
Instrukcije
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
Pomiješajte tjesteninu, mlijeko, biber, majonezu, tunjevinu, isjeckani luk, supu i gljive.
Sve sastojke stavite u vatrostalnu posudu, pa pospite naribanim cheddar sirom.
Pecite u rerni na 200 °C 30 minuta, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.