Zapečena tunjevina s gljivama i jajima

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
100 g
gljive
2 kašika
maslo
1 kašika
brašno
1 šolja
mlijeko
1/2 šolja
Prezla
200 g
tunjevina
2 kašika
peršun
1 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
2 komad
Jaja
Zapečena tunjevina s gljivama i jajima
  1. Propržite gljive na maslu a zatim dodajte mlijeko i brašno pa pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. Umiješajte prezlu, tunjevinu, peršun, sol, biber i jaja.
  3. Prespite dobivenu smjesu u posudu za pečenje i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  4. Izvadite i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*