Zapečene artičoke sa bijelim lukom i parmezanom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Konzervisane artičoke:
400 grama
Majoneza:
1 šolja
Parmezan:
1/2 šolje
Bijeli luk:
1 češanj
Ljuti umak:
1/2 kašičice
Paprika:
1/4 kašičice
Keks:
Po želji
Instrukcije
U većoj zdjeli pomiješajte artičoke s majonezom, parmezanom, lukom i ljutim umakom.
Prespite smjesu u podmazanu posudu za pečenje.
Pospite sa paprikom i pecite 25 minuta na temperaturi od 170°C.
Izvadite iz pećnice i poslužite uz keks.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.