Zapečene brokule sa gljivama

Vrijeme pripreme
8 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
brokule
6 kašika
maslo
1/4 šolja
brašno
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
2 šolja
mlijeko
1 šolja
cheddar sir
450 g
gljive
2 komad
paprike
1/2 šolja
parmezan
Zapečene brokule sa gljivama
  1. Kuhajte brokule u kipućoj, posoljenoj vodi 3-5 minuta a zatim ocijedite i poredajte u podmazanu posudu za pečenje.
  2. Rastopite 5 kašika masla u tavi. Dodajte brašno, sol i biber. Kada smjesa postane glatka umiješajte mlijeko i dovedite do ključanja. Kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje. Dodajte cheddar sir i skinite s vatre.
  3. Zagrijte preostalo maslo u tavi, dodajte gljive i pirjajte dok ne omekšaju. Gljivama dodajte paprike i smjesu sa brašnom, promiješajte i kuhajte još 1 minutu.
  4. Prelijte brokule sa sadržajem tave, pospite parmezanom i pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  5. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*