Zapečene brokule sa gljivama
Sastojci
Instrukcije
Kuhajte brokule u kipućoj, posoljenoj vodi 3-5 minuta a zatim ocijedite i poredajte u podmazanu posudu za pečenje.
Rastopite 5 kašika masla u tavi. Dodajte brašno, sol i biber. Kada smjesa postane glatka umiješajte mlijeko i dovedite do ključanja. Kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje. Dodajte cheddar sir i skinite s vatre.
Zagrijte preostalo maslo u tavi, dodajte gljive i pirjajte dok ne omekšaju. Gljivama dodajte paprike i smjesu sa brašnom, promiješajte i kuhajte još 1 minutu.
Prelijte brokule sa sadržajem tave, pospite parmezanom i pecite u pećnici 20 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.