Zapečene gljive sa parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Zapečene gljive sa parmezanom

Sastojci

Gljive:
450 grama
Maslo:
1 kašika
Vrhnje:
1/2 šolje
Brašno:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Parmezan:
33/100 šolje
Peršun:
1/4 šolje

Instrukcije

  1. Pirjajte gljive u većoj tavi, na maslu, 2 minute.

  2. Pomiješajte u manjoj posudi vrhnje, brašno, sol i biber. Dodajte u tavu s gljivama i dovedite do ključanja.

  3. Prespite smjesu s gljivama u podmazanu posudu za pečenje. Pospite sirom i pecite u pećnici 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.

  4. Izvadite iz pećnice, pospite sa peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.