Zapečene gljive sa parmezanom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
450 g
gljive
1 kašika
maslo
1/2 šolja
Vrhnje
1 kašika
brašno
1/4 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
1/3 šolja
parmezan
1/4 šolja
peršun
Zapečene gljive sa parmezanom
  1. Pirjajte gljive u većoj tavi, na maslu, 2 minute.
  2. Pomiješajte u manjoj posudi vrhnje, brašno, sol i biber. Dodajte u tavu s gljivama i dovedite do ključanja.
  3. Prespite smjesu s gljivama u podmazanu posudu za pečenje. Pospite sirom i pecite u pećnici 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.
  4. Izvadite iz pećnice, pospite sa peršunom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*