Zapečene gljive u vrhnju

Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
U tavi propržite gljive dok ne omekšaju a zatim umiješajte 1/2 šolje masla.
Kad se maslo rastopi dodajte brašno i kuhajte uz konstantno miješanje 5 minuta na srednjoj temperaturi.
Umiješajte kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, oraščiće i biber. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Pospite s nasjeckanim peršunom.
U drugoj tavi propžite prezlu na preostalom maslu.
Prespite smjesu s gljivama u posudu za pečenje. Pospite sa prezlom i stavite u zagrijanu pećnicu.
Pecite 10-15 minuta a zatim izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.