Zapečene gljive u vrhnju

Sastojci
Instrukcije
- Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C. 
- U tavi propržite gljive dok ne omekšaju a zatim umiješajte 1/2 šolje masla. 
- Kad se maslo rastopi dodajte brašno i kuhajte uz konstantno miješanje 5 minuta na srednjoj temperaturi. 
- Umiješajte kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, oraščiće i biber. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Pospite s nasjeckanim peršunom. 
- U drugoj tavi propžite prezlu na preostalom maslu. 
- Prespite smjesu s gljivama u posudu za pečenje. Pospite sa prezlom i stavite u zagrijanu pećnicu. 
- Pecite 10-15 minuta a zatim izvadite iz pećnice i poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.