Zapečene gljive u vrhnju

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
600 g
gljive
1 glavica
Crveni luk
3/4 šolja
maslo
2 kašika
brašno
1 šolja
kiselo vrhnje
1 šolja
vrhnje za kuhanje
1/2 kašičica
muškatni oraščići
1 po potrebi
Biber
1/2 šolja
peršun
1/4 šolja
Prezla
Zapečene gljive u vrhnju
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
  2. U tavi propržite gljive dok ne omekšaju a zatim umiješajte 1/2 šolje masla.
  3. Kad se maslo rastopi dodajte brašno i kuhajte uz konstantno miješanje 5 minuta na srednjoj temperaturi.
  4. Umiješajte kiselo vrhnje, vrhnje za kuhanje, oraščiće i biber. Kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Pospite s nasjeckanim peršunom.
  5. U drugoj tavi propžite prezlu na preostalom maslu.
  6. Prespite smjesu s gljivama u posudu za pečenje. Pospite sa prezlom i stavite u zagrijanu pećnicu.
  7. Pecite 10-15 minuta a zatim izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*