Zapečene gljive

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
100 g
dvopek
3 komad
Jaja
470 ml
mlijeko
50 g
Maslac
500 g
gljive
1 glavica
Crveni luk
Zapečene gljive
  1. Dvopek izmrviti i potopiti u mlijeko, pa dodati dobro umućena jaja.
  2. Na istopljenom maslacu, u tavi, propržiti crveni luk.
  3. Dodati očišćene i oprane gljive, pržiti ih 10 minuta, pa ih staviti u smjesu od mlijeka.
  4. Dodati biber i sol, pa sve izmiješati.
  5. U pleh za pečenje premazan uljem preliti pripremljenu smjesu i peći 60 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*