Zapečene jabuke

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Zapečene jabuke

Sastojci

Crvene jabuke:
6 komada
Maslo:
3 kašike
Vino:
1/2 šolje
Voda:
1/2 šolje
Šećer:
1 šolja
Sok od limuna:
1 kašika
Cimet:
1 komad

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi, dodajte jabuke i kuhajte 6-8 minuta.

  2. Nakon 6-8 minuta skinite tavu sa vatre i ostavite sa strane.

  3. U lonac dodajte vino, šećer, cimet i sok od limuna. Kuhajte 5 minuta.

  4. Dobivenu smjesu prelijte preko jabuka pa tavu sa jabukama vratite na vatru.

  5. Kuhajte dok jabuke ne omekšaju.

  6. Zapečene jabuke možete poslužiti tople ili hladne.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.