- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Deserti
- Postavio
- Postavljeno
- 23.9.2010
- 6 komad
- crvene jabuke
- 3 kašika
- maslo
- 1/2 šolja
- vino
- 1/2 šolja
- voda
- 1 šolja
- Šećer
- 1 kašika
- sok od limuna
- 1 komad
- cimet

- Zagrijte maslo u tavi, dodajte jabuke i kuhajte 6-8 minuta.
- Nakon 6-8 minuta skinite tavu sa vatre i ostavite sa strane.
- U lonac dodajte vino, šećer, cimet i sok od limuna. Kuhajte 5 minuta.
- Dobivenu smjesu prelijte preko jabuka pa tavu sa jabukama vratite na vatru.
- Kuhajte dok jabuke ne omekšaju.
- Zapečene jabuke možete poslužiti tople ili hladne.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!