Zapečene kriške krompira
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Krompir:
4 komada
Maslo:
1/4 šolje
Ulje:
1/4 šolje
Bijeli luk:
2 češnja
Sol:
1/2 kašičice
Timijan:
1/2 kašičice
Instrukcije
Pomastite posudu za pečenje i u nju dodajte krompir izrezan na tanke kriške.
Pomiješajte maslo i ulje pa dobivenom smjesom premažite kriške a preostalu smjesu prelijte preko.
Pospite s lukom, soli i timijanom.
Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta na temperaturi od 200 °C ili dok krajevi krompira ne budu zapečeni.
Poslužite uz mladi sir i vrhnje.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.