Zapečene kriške krompira

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Zapečene kriške krompira

Sastojci

Krompir:
4 komada
Maslo:
1/4 šolje
Ulje:
1/4 šolje
Bijeli luk:
2 češnja
Sol:
1/2 kašičice
Timijan:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Pomastite posudu za pečenje i u nju dodajte krompir izrezan na tanke kriške.

  2. Pomiješajte maslo i ulje pa dobivenom smjesom premažite kriške a preostalu smjesu prelijte preko.

  3. Pospite s lukom, soli i timijanom.

  4. Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni ili dok krajevi krompira ne budu zapečeni.

  5. Poslužite uz mladi sir i vrhnje.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.