Zapečene kriške krompira

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Krompir
1/4 šolja
maslo
1/4 šolja
ulje
2 češanj
Bijeli luk
1/2 kašičica
Sol
1/2 kašičica
timijan
Zapečene kriške krompira
  1. Pomastite posudu za pečenje i u nju dodajte krompir izrezan na tanke kriške.
  2. Pomiješajte maslo i ulje pa dobivenom smjesom premažite kriške a preostalu smjesu prelijte preko.
  3. Pospite s lukom, soli i timijanom.
  4. Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni ili dok krajevi krompira ne budu zapečeni.
  5. Poslužite uz mladi sir i vrhnje.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*