Zapečeni grah

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 10 minuta
Zapečeni grah

Sastojci

Konzervisani grah:
2 konzerve
Voda:
1 kašika
Kukuruzni škrob:
1 kašičica
Kečap:
1/2 šolje
Šećer:
2 kašike
Ocat:
2 kašike
Luk:
4 kašike
Govedina:
2 komada
Senf:
1/2 kašičice
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Bijeli luk u prahu:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  2. Stavite grah u posudu za pečenje.

  3. U manjoj posudi pomiješajte kukurzni škrob s vodom i kada se otopi dodajte u posudu s grahom.

  4. Umiješajte kečap, ocat, šećer, mljeveni luk, meso, sol, biber i bijeli luk u prahu.

  5. Poklopite i stavite u pećnicu.

  6. Pecite 90 minuta uz povremeno miješanje, svakih 30 minuta.

  7. Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.