Zapečeni grah

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 konzerva
konzervisani grah
1 kašika
voda
1 kašičica
kukuruzni škrob
1/2 šolja
kečap
2 kašika
Šećer
2 kašika
ocat
4 kašika
luk
2 komad
govedina
1/2 kašičica
senf
1/4 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
1/7 kašičica
bijeli luk u prahu
Zapečeni grah
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
  2. Stavite grah u posudu za pečenje.
  3. U manjoj posudi pomiješajte kukurzni škrob s vodom i kada se otopi dodajte u posudu s grahom.
  4. Umiješajte kečap, ocat, šećer, mljeveni luk, meso, sol, biber i bijeli luk u prahu.
  5. Poklopite i stavite u pećnicu.
  6. Pecite 90 minuta uz povremeno miješanje, svakih 30 minuta.
  7. Izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*