Zapečeni i začinjeni krompir

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Zapečeni i začinjeni krompir

Sastojci

Krompir:
6 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Maslo:
100 grama
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Celer:
1/2 kašičice
Kopar:
2 kašičice

Instrukcije

  1. Kuhajte krompir ali pazite da ne omkeša skroz. Zatim ocijedite i narežite na kriške.

  2. Rastopite maslo u tavi, dodajte bijeli luk i dinstajte, oko 1 minute.

  3. Dodajte krompir i ostale začine pa pecite dok krompir ne dobije smeđu boju.

  4. Skinite s vatre i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.