Zapečeni krompir sa bademima
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Crveni luk:
2 kašike
Bademi:
3 šolje
Maslo:
1/4 šolje
Krompir:
9/2 solja
Sol:
3/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Vrhnje:
1/4 šolje
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi pa dodajte luk i bademe. Pržite dok luk i badem ne dobiju smeđu boju.
Umiješajte krompir, sol, biber i vrhnje.
Pržite na manjoj temperaturi dok krompir ne dobije smeđu boju, uz konstantno miješanje.
Skinite sa vatre i poslužite uz salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.