Zapečeni krompir sa crvenim lukom i ružmarinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 75 minutaPriprema: 6 minuta
Zapečeni krompir sa crvenim lukom i ružmarinom

Sastojci

Maslo:
1/4 šolje
Luk:
2 glavice
Ružmarin:
2 kašike
Sol:
1/2 kašike
Biber:
1/4 kašičice
Krompir:
4 komada
Mlijeko:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.

  2. U tavi rastopite maslo pa dodajte luk, ružmarin, sol i biber. Pecite na srednjoj temperaturi dok luk ne dobije smeđu boju, oko 15 minuta.

  3. Stavite pola narezanih kriški krompira u podmazanu posudu za pečenje i prelijte sa 1/2 smjese od luka. Ponovite isto sa preostalim krompirom i smjesom od luka.

  4. Prelijte s mlijekom, poklopite sa folijom i stavite u pećnicu.

  5. Pecite 60 minuta ili dok krompir ne bude pečen.

  6. Izvadite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.