Zapečeni krompir sa crvenim lukom i ružmarinom

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
75 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/4 šolja
maslo
2 glavica
luk
2 kašika
ružmarin
1/2 kašika
Sol
1/4 kašičica
Biber
4 komad
Krompir
1/2 šolja
mlijeko
Zapečeni krompir sa crvenim lukom i ružmarinom
  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
  2. U tavi rastopite maslo pa dodajte luk, ružmarin, sol i biber. Pecite na srednjoj temperaturi dok luk ne dobije smeđu boju, oko 15 minuta.
  3. Stavite pola narezanih kriški krompira u podmazanu posudu za pečenje i prelijte sa 1/2 smjese od luka. Ponovite isto sa preostalim krompirom i smjesom od luka.
  4. Prelijte s mlijekom, poklopite sa folijom i stavite u pećnicu.
  5. Pecite 60 minuta ili dok krompir ne bude pečen.
  6. Izvadite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*