Zapečeni krompir sa gljivama i cheddar sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 5 minuta
Zapečeni krompir sa gljivama i cheddar sirom

Sastojci

Krompir:
4 komada
Cheddar sir:
1 šolja
Konzervisana krem supa od gljiva:
300 mililitara
Paprika:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Stavite krompir u podmazanu posudu za pečenje a zatim pospite sa sirom.

  2. Pomiješajte u zdjeli supu sa paprikom i biberom pa prelijte preko krompira i sira.

  3. Poklopite, stavite u pećnicu i pecite 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni, skinite poklopac i pecite još 10 minuta ili dok krompir ne omekša.

  4. Izvadite i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.