Zapečeni krompir sa lukom, paprikom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 6 minuta
Zapečeni krompir sa lukom, paprikom i sirom

Sastojci

Krompir:
6 komada
Konzervisana krem supa od gljiva:
400 mililitara
Vrhnje:
1 šolja
Crveni luk:
1 glavica
Paprika:
1 komad
Cheddar sir:
1/2 šolje
Corin flakes:
2 šolje
Maslo:
1/4 šolje

Instrukcije

  1. U većoj zdjeli pomiješajte krompir, supu, vrhnje, luk, papriku i sir. Prespite u podmazanu posudu za pečenje.

  2. Pomiješajte corin flakes sa maslom i pospite preko smjese sa krompirom.

  3. Stavite u pećnicu i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  4. Izvadite i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.