- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 8.8.2012
- 6 komad
- Krompir
- 4 češanj
- Bijeli luk
- 1 glavica
- Crveni luk
- 200 ml
- pavlaka
- 200 g
- edamer
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Krompir izrezati na tanje kriške, a luk sitno isjeckati.
- Vatrostalnu posudu srednje veličine premazati uljem, pa u nju staviti jedan sloj krompira, dodati bijelog i crvenog luka, malo sira, pavlake i začine po želji.
- Staviti i drugi sloj krompira, pa postupak ponavljati do isteka materijala.
- Smjesu peći 45 minuta na 180 °C, izrezati i poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!