Zapečeni kupus sa krompirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Kupus: 
1/2 kilograma
Voda: 
1/2 šolje
Krompir: 
2 komada
Maslo: 
1 kašika
Sol: 
Po želji
Biber: 
Po želji
Ocat: 
1 kašika
Instrukcije
- U šerpu staviti vodu i kupus. 
- Kuhati dok kupus ne omekša, uz povremeno miješanje, a zatim ocijediti. 
- U tavi istopiti maslo, pa sa kupusom umiješati naribani krompir, sol, biber i ocat. 
- Pržiti na blagoj temperaturi 20-ak minuta uz konstantno miješanje, pa poslužiti toplo. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.