Zapečeni kupus sa sirom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 glavica
kupus
80 g
brašno
10 kašika
Maslac
1/2 kašičica
Sol
1 po potrebi
Biber
4 šolja
mlijeko
350 g
cheddar sir
200 g
Prezla
Zapečeni kupus sa sirom
  1. Kupus kuhati u kipućoj, posoljenoj vodi 4-5 minuta, dok ne omekša.
  2. Ocijediti, umiješati u kupus 2 kašike maslaca i ostaviti na stranu.
  3. Istopiti 6 kašika maslaca u šerpi, dodati brašno, sol i biber, pa pirjati dok se ne dobije glatka smjesa.
  4. Postepeno dodavati mlijeko i kuhati 4-5 minuta uz konstantno miješanje.
  5. Staviti pola kupusa u uljem premazanu posudu za pečenje, a zatim preliti s pola smjese od mlijeka.
  6. Ponoviti isto sa preostalim kupusom i smjesom od mlijeka, pa po površini posuti sir.
  7. Istopiti preostali maslac, pomiješati s prezlom i preliti preko kupusa.
  8. Smjesu peći 20 minuta na 170 °c.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*