Zapečeni losos s limunom i šparogom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
losos
1/4 šoljica
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 komad
limun
4 komad
timijan
2 kašika
senf
1 kašika
vinski ocat
3 kašičica
estragon
1/2 kašičica
Šećer
2 svežanj
šparoga
Zapečeni losos s limunom i šparogom
  1. Zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Obložite dvije tepsije za pečenje sa folijom.
  2. Dodajte filete u svaku i po njima poredajte limunove kriške i grančice timijana.
  3. Pospite s jednom kašikom ulja i začinite. Presavijte krajeve folije.
  4. Pecite 15 minuta.
  5. U međuvremenu, umutite senf, ocat, estragon, šećer i preostalo ulje u zdjeli.
  6. Začinite i ostavite preljev na stranu.
  7. Kuhajte šparoge u tavi na laganoj vatri 2 minute ili dok ne postanu mekane. Iscijedite i držite šparoge tople.
  8. Rasporedite filete i šparoge u posude za posluživanje i prespite sa napravljenim preljevom. Poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*