Zapečeni luk sa majonezom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Zapečeni luk sa majonezom i sirom

Sastojci

Majoneza:
1 šolja
Crveni luk:
1 šolja
Parmezan:
1 kašika
Bijeli luk u prahu:
1/4 kašičice
Švicarski sir:
1 šolja
Peršun:
Po želji
Keks:
Po želji

Instrukcije

  1. U zdjeli pomiješajte majonezu, crveni luk, bijeli luk u prahu, švicarski sir i parmezan.

  2. Prespite mješavinu u podmazanu posudu za pečenje.

  3. Pecite u pećnici 40 minuta na temperaturi od 160 °C.

  4. Izvadite iz pećnice, pospite peršunom i poslužite uz keks.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.