Zapečeni luk sa sirom

Sastojci
Instrukcije
Poredajte kolutiće luka u podmazanoj posudi za pečenje.
U manjoj tavi rastopite maslo pa umiješajte brašno i sol. Pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Postepeno dodajite mlijeko u tavu s brašnom, dovedite do ključanja i kuhajte 2 minute uz konstantno miješanje.
Skinite s vatre, dodajte sir i miješajte dok se sir ne rastopi.
Prelijte luk sa napravljenom smjesom pa posudu za pečenje stavite u pećnicu. Pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.