Zapečeni luk sa sirom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
3 glavica
Crveni luk
1 kašika
maslo
1 kašika
brašno
1/4 kašičica
Sol
1/2 šolja
mlijeko
1/2 šolja
cheddar sir
Zapečeni luk sa sirom
  1. Poredajte kolutiće luka u podmazanoj posudi za pečenje.
  2. U manjoj tavi rastopite maslo pa umiješajte brašno i sol. Pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Postepeno dodajite mlijeko u tavu s brašnom, dovedite do ključanja i kuhajte 2 minute uz konstantno miješanje.
  4. Skinite s vatre, dodajte sir i miješajte dok se sir ne rastopi.
  5. Prelijte luk sa napravljenom smjesom pa posudu za pečenje stavite u pećnicu. Pecite 30 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  6. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*