Zapečeni luk sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 4 minuta
Zapečeni luk sa sirom

Sastojci

Crveni luk:
3 glavice
Maslo:
1 kašika
Brašno:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Mlijeko:
1/2 šolje
Cheddar sir:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Poredajte kolutiće luka u podmazanoj posudi za pečenje.

  2. U manjoj tavi rastopite maslo pa umiješajte brašno i sol. Pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  3. Postepeno dodajite mlijeko u tavu s brašnom, dovedite do ključanja i kuhajte 2 minute uz konstantno miješanje.

  4. Skinite s vatre, dodajte sir i miješajte dok se sir ne rastopi.

  5. Prelijte luk sa napravljenom smjesom pa posudu za pečenje stavite u pećnicu. Pecite 30 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  6. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.