Zapečeni pileći fileti u saftu

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
300 ml
konzervisana krem pileća supa
300 ml
konzervisana krem supa od gljiva
2 šolja
Vrhnje
3/4 šolja
bijelo vino
1/2 glavica
Crveni luk
1 šolja
gljive
1/2 kašičica
bijeli luk u prahu
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
6 komad
Pileći fileti
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
kuhana riža
Zapečeni pileći fileti u saftu
  1. U posudu za pečenje dodajte supe, kiselo vrhnje, vino, luk, gljive i začine.
  2. Poredajte piletinu po vrhu pa stavite u pećnicu.
  3. Pecite 60 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  4. Izvadite iz pećnice, pospite peršunom i poslužite uz rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*