Zapečeni pileći fileti

Služi: 1 osobu
Zapečeni pileći fileti

Sastojci

Pileći fileti:
250 grama
Maslo:
1/2 šolje
Paprika:
1 kašičica
Sok od limuna:
3 kašike
Vrhnje:
1 šolja
Pileća supa:
1/2 šolje
Konzervisane gljive:
200 grama
Bijeli luk u prahu:
Po želji
Biber:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 190 stepeni.

  2. Začinite piletinu sa bijelim lukom u prahu.

  3. U zdjeli pomiješajte maslo, papriku, sok od limuna.

  4. Premažite filete s dobivenom smjesom a zatim stavite u posudu za pečenje.

  5. Prekrijte folijom i pecite 30 minuta ili dok fileti ne omekšaju uz povremeno premazivanje s napravljenom smjesom.

  6. U drugoj zdjeli pomiješajte vrhnje, supu, gljive i papriku.

  7. Prelijte preko fileta posljednih 15 minuta pečenja.

  8. Izvadite iz rerne i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.