Zapečeni pire krompir s bijelim lukom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
75 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
8 češanj
Bijeli luk
1 šolja
Maslinovo ulje
4 komad
Krompir
2 kašika
maslo
1/2 šolja
Vrhnje
1/4 šolja
mladi sir
2 kašika
parmezan
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Zapečeni pire krompir s bijelim lukom
  1. Stavite maslinovo ulje u tavu i dodajte bijeli luk. Pirjajte na najmanjoj temperaturi 30-40 minuta ili dok luk ne omekša.
  2. Ocijedite pa zgnječite luk u pire i ostavite na stranu.
  3. U međuvremenu probodite krompire viljuškom, stavite u pećnicu i pecite 60 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Izvadite i dok su krompiri vrući napravite pire.
  4. U zdjeli pomiješajte maslo sa vrhnjem a zatim umiješajte pire od bijelog luka i krompira.
  5. Dodajte sireve, začinite sa soli i biberom pa smjesu prespite u posudu za pečenje.
  6. Pecite 12-15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
  7. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*