Zapečeni pire krompir s celerom i orasima

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 6 minuta
Zapečeni pire krompir s celerom i orasima

Sastojci

Celer:
2 komada
Orasi:
3/4 šolje
Pire krompir:
3 šolje
Ulje:
3 kašike
Jaja:
1 komad
Sol:
1 kašičica
Biber:
13/100 kašičice
Luk:
2 kašičice
Umak od paradajza:
Po želji

Instrukcije

  1. Kuhajte celer u kipućoj posoljenoj vodi dok ne omekša a zatim ocijedite.

  2. U većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke.

  3. Prespite smjesu u podmazanu kalupnu posudu za pečenje.

  4. Stavite u pećnicu i pecite 35 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  5. Izvadite i poslužite s umakom od paradajza.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.