Zapečeni pire krompir s jajima
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 20 minuta

Sastojci
Maslo:
1/2 kašičice
Pire krompir:
3/2 solja
Jaja:
4 komada
Cheddar sir:
2 kašike
Paprika:
1 kašičica
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C.
Prespite pire, dok je vruć, u podmazanu posudu za pečenje.
Napravite četri udubljenja pa u svako stavite po jedno jaje.
Pospite sa sirom a zatim začinite sa soli, biberom, bijelim lukom u prahu i na kraju sa paprikom.
Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta ili dok jaja ne budu pečena.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.