Zapečeni pohovani odrezak

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
goveđi odrezak
1 po potrebi
Jaja
1 po potrebi
mlijeko
1 po potrebi
Prezla
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
parmezan
1 po potrebi
Maslinovo ulje
1 po potrebi
konzervisani umak za pizzu
1 po potrebi
mozzarela
1 po potrebi
parmezan
Zapečeni pohovani odrezak

Poslužite uz hljeb sa bijelim lukom.

  1. Umiješajte narezani odrezak u jaje a zatim u mlijeko, prezlu i parmezan. Začinite sa soli i biberom.
  2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte meso i pecite dok ne dobije smeđu boju.
  3. Stavite zapečeno meso u posudu za pečenje.
  4. Prelijte s umakom za pizzu, pospite s mozzarellom i parmezanom pa stavite u pećnicu.
  5. Pecite dok se sir ne rastopi.
  6. Poslužite uz hljeb sa bijelim lukom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*