Zapečeni šampinjoni sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 30 minuta
Sastojci
Šampinjoni:
500 grama
Jaja:
5 komada
Crveni luk:
1 glavica
Edamer:
200 grama
Pavlaka:
200 mililitara
Ulje:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Skuhati 4 jaja i isjeći na kolutove.
Sir izrezati na kriške.
Crveni luk sitno isjeckati, propržiti na ulju, dodati izrezane gljive, sol i buber, pa dinstati 15-ak minuta, dok tečnost ne uvrije.
U vatrostalnu posudu premazanu uljem staviti prvo skuhana jaja i sir, pa dodati izdinstane šampinjone.
200 ml pavlake izmiješati sa 1 jajetom i 1 kašikom ulja, pa ovu mješavinu preliti preko gljiva.
Smjesu peći 15 minuta na 250 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.