- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 8.3.2012
- 500 g
- šampinjoni
- 5 komad
- Jaja
- 1 glavica
- Crveni luk
- 200 g
- edamer
- 200 ml
- pavlaka
- 2 kašika
- ulje
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Skuhati 4 jaja i isjeći na kolutove.
- Sir izrezati na kriške.
- Crveni luk sitno isjeckati, propržiti na ulju, dodati izrezane gljive, sol i buber, pa dinstati 15-ak minuta, dok tečnost ne uvrije.
- U vatrostalnu posudu premazanu uljem staviti prvo skuhana jaja i sir, pa dodati izdinstane šampinjone.
- 200 ml pavlake izmiješati sa 1 jajetom i 1 kašikom ulja, pa ovu mješavinu preliti preko gljiva.
- Smjesu peći 15 minuta na 250 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!