Zapečeni šampinjoni sa sirom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
500 g
šampinjoni
5 komad
Jaja
1 glavica
Crveni luk
200 g
edamer
200 ml
pavlaka
2 kašika
ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Zapečeni šampinjoni sa sirom
  1. Skuhati 4 jaja i isjeći na kolutove.
  2. Sir izrezati na kriške.
  3. Crveni luk sitno isjeckati, propržiti na ulju, dodati izrezane gljive, sol i buber, pa dinstati 15-ak minuta, dok tečnost ne uvrije.
  4. U vatrostalnu posudu premazanu uljem staviti prvo skuhana jaja i sir, pa dodati izdinstane šampinjone.
  5. 200 ml pavlake izmiješati sa 1 jajetom i 1 kašikom ulja, pa ovu mješavinu preliti preko gljiva.
  6. Smjesu peći 15 minuta na 250 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*