Zapečeni škampi sa jajima i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Zapečeni škampi sa jajima i sirom

Sastojci

Škampi:
300 grama
Cheddar sir:
3 kašike
Kuhana jaja:
6 komada
Maslo:
25 grama
Brašno:
25 grama
Mlijeko:
200 mililitara
Peršun:
3 kašike
Senf:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 230 °C.

  2. Rastopite maslo u tavi. Dodajte brašno i pirjajte 1 minutu.

  3. Skinite s toplote i postepeno dodajite mlijeko uz konstantno miješanje.

  4. Vratite na toplotu i zagrijte (ne smije prokuhati) pa umiješajte peršun, senf, sol i biber.

  5. Rasporedite jaja i škampe u posudu za pečenje. Prelijte s napravljenim umakom i pospite sirom.

  6. Pecite 15-20 minuta a zatim izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.