Zapečeni škampi sa jajima i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Škampi:
300 grama
Cheddar sir:
3 kašike
Kuhana jaja:
6 komada
Maslo:
25 grama
Brašno:
25 grama
Mlijeko:
200 mililitara
Peršun:
3 kašike
Senf:
1/4 kašičice
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 230 °C.
Rastopite maslo u tavi. Dodajte brašno i pirjajte 1 minutu.
Skinite s toplote i postepeno dodajite mlijeko uz konstantno miješanje.
Vratite na toplotu i zagrijte (ne smije prokuhati) pa umiješajte peršun, senf, sol i biber.
Rasporedite jaja i škampe u posudu za pečenje. Prelijte s napravljenim umakom i pospite sirom.
Pecite 15-20 minuta a zatim izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.