Zapečeno povrće sa kobasicama
- Krompir skuhajte u slanoj vodi.
- U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.
- Dodajte kobasice, chili i ruzmarin.
- Kuhajte uz konstantno miješanje 3-4 minute dok kobasice ne dobiju smeđkastu boju.
- Dodajte vino i kuhajte 2-3 minute dok ne ispari.
- Umiješajte i povrće, pa kuhajte dok tekućina iz njega be ispari.
- Dodajte začine, sve promiješajte, pa ostavite na stranu.
- Skuhani krompir miksajte dok se ne pretvori u kremastu masu.
- Umiješajte maslac, ricotta sir, mentu i začine.
- Smjesu od graška i drugih sastojaka stavite u posudu za pečenje, a preko ove i smjesu od krompira.
- Stavite u zagrijanu rernu da se zapeče, 5-10 minuta.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!