Zapečeno povrće sa kobasicama

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
Krompir
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
450 g
kobasice
1 prstohvat
chilli
250 ml
suho bijelo vino
2 komad
Tikvice
3 šolja
Špinat
120 g
ricotta sir
40 g
Maslac
2 kašičica
menta
1 kašika
ružmarin
120 g
grašak
Zapečeno povrće sa kobasicama
  1. Krompir skuhajte u slanoj vodi.
  2. U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.
  3. Dodajte kobasice, chili i ruzmarin.
  4. Kuhajte uz konstantno miješanje 3-4 minute dok kobasice ne dobiju smeđkastu boju.
  5. Dodajte vino i kuhajte 2-3 minute dok ne ispari.
  6. Umiješajte i povrće, pa kuhajte dok tekućina iz njega be ispari.
  7. Dodajte začine, sve promiješajte, pa ostavite na stranu.
  8. Skuhani krompir miksajte dok se ne pretvori u kremastu masu.
  9. Umiješajte maslac, ricotta sir, mentu i začine.
  10. Smjesu od graška i drugih sastojaka stavite u posudu za pečenje, a preko ove i smjesu od krompira.
  11. Stavite u zagrijanu rernu da se zapeče, 5-10 minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*