Zapečeno povrće

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 8 minuta
Zapečeno povrće

Sastojci

Krompir:
2 komada
Pastrnjak:
3 komada
Repa:
3 komada
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašike
Timijan:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Ostavite povrće u hladnu, posoljenu vodu da marinira 3 sata a zatim ocijedite i dobro osušite.

  2. U većoj zdjeli pomiješajte povrće s maslinovim uljem, timijanom, soli i biberom.

  3. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, dodajte mješano povrće i pirjajte 20 minuta ili dok ne omekša i ne dobije smeđu boju.

  4. Skinite s toplote i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.