Zapečeno povrće

Kategorije:

Vrijeme pripreme
8 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
2 komad
Krompir
3 komad
pastrnjak
3 komad
repa
3 kašika
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 kašičica
timijan
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Zapečeno povrće
  1. Ostavite povrće u hladnu, posoljenu vodu da marinira 3 sata a zatim ocijedite i dobro osušite.
  2. U većoj zdjeli pomiješajte povrće s maslinovim uljem, timijanom, soli i biberom.
  3. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, dodajte mješano povrće i pirjajte 20 minuta ili dok ne omekša i ne dobije smeđu boju.
  4. Skinite s toplote i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*