Zdrava pileća supa s povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 8 minuta
Sastojci
Biljno ulje:
1 kašičica
Crveni luk:
1/2 šolje
Mrkve:
1/2 šoljice
Celer:
1/2 šolje
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Brašno:
1/4 šolje
Origano:
1/4 kašičice
Pileća osnova:
3 šolje
Krompir:
2 komada
Kuhana pileća prsa:
5/4 solja
Mlijeko:
1/2 šolje
Rezanci:
1 šolja
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi a zatim dodajte crveni luk, mrkvu, celer i bijeli luk u prahu. Dinstajte dok luk ne omekša, od 3-5 minuta.
Dodajte brašno, origano i pirjajte još jednu minutu.
Umiješajte pileću osnovu i krompir. Poklopite i kuhajte dok krompir ne omekša, oko 20 minuta.
Dodajte piletinu, mlijeko i rezance. Poklopite ponovo i ostavite da krčka 10 minuta ili dok rezanci ne budu kuhani.
Skinite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.