- Vrijeme pripreme
- 8 minute
- Vrijeme kuhanja
- 35 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 5.4.2013
- 1 kašičica
- biljno ulje
- 1/2 šolja
- Crveni luk
- 1/2 šoljica
- mrkve
- 1/2 šolja
- celer
- 1/2 kašičica
- bijeli luk u prahu
- 1/7 šolja
- brašno
- 1/4 kašičica
- origano
- 3 šolja
- Pileća osnova
- 2 komad
- Krompir
- 1 1/4 šolja
- kuhana pileća prsa
- 1/2 šolja
- mlijeko
- 1 šolja
- rezanci

- Zagrijte ulje u tavi a zatim dodajte crveni luk, mrkvu, celer i bijeli luk u prahu. Dinstajte dok luk ne omekša, od 3-5 minuta.
- Dodajte brašno, origano i pirjajte još jednu minutu.
- Umiješajte pileću osnovu i krompir. Poklopite i kuhajte dok krompir ne omekša, oko 20 minuta.
- Dodajte piletinu, mlijeko i rezance. Poklopite ponovo i ostavite da krčka 10 minuta ili dok rezanci ne budu kuhani.
- Skinite i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!