- Vrijeme pripreme
- 6 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 9.11.2010
- 600 g
- cvekla
- 1 1/2 l
- supa od povrća
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 kašičica
- suncokretovo ulje
- 2 komad
- celer
- 1 kašičica
- kopar
- 300 g
- Krompir
- 14 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 100 ml
- Vrhnje

- Zagrijte ulje u većoj tavi pa dodajte celer, krompir, luk i cveklu. Pirjajte 5-6 minuta uz konstantno miješanje.
- Dodajte supu od povrća i dovedite do ključanja. Poklopite i ostavite da krčka 30 minuta.
- Prespite sadržaj tave u blender i miješajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu.
- Umiješajte kopar i začinite sa soli i biberom.
- Vratite u tavu i zagrijte.
- Prespite u posude za posluživanje i u svaki posudu dodajte po 1 kašiku kiselog vrhnja. Poslužite toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!