Zdravi mesni rolat sa smeđim šećerom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 175°C. Lagano namastite uljem kalup dimenzija 23x13 cm.
Utisnite smeđi šećer na dno pripremljenog kalupa za hljeb, premažite kečap preko šećera.
Pomiješajte mljevenu junetinu, sjeckani luk, mlijeko, krušne mrvice, jaja, sjeckani peršun, sol, crni biber i mljeveni đumbir u velikoj zdjeli dok se sve dobro ne sjedini. Oblikujte smjesu od mljevenog mesa u obliku rolata i stavite je u kalup preko kečapa.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni dok sredina ne prestane biti ružičasta, otprilike 1 sat.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.