Zelena supa

Sastojci
Instrukcije
Oprati i isjeckati zelenu salatu i špinat.
Isjeckani crveni luk propržiti u većoj šerpi na maslinovom ulju.
Dodati brašno i kuhati 1 minutu uz miješanje.
Dodati pileću supu, pa kada proključa umiješati zelenu salatu i špinat.
Kuhati 10-15 minuta uz miješanje, pa skinuti s vatre i ohladiti.
Ohlađenu smjesu izmiksati u blenderu, pa je ponovo vratiti u šerpu.
Dodati prokuhano mlijeko i kuhati nekoliko minuta.
Začiniti količinom bibera po želji.
Ukoliko se poslužuje topla, u svaki tanjir sa supom staviti malo pavlake i isjeckanog peršuna.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.