Zelena supa

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Zelena supa

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Maslinovo ulje:
1 kašika
Brašno:
1 kašika
Pileća supa:
500 mililitara
Zelena salata:
2 glavice
Špinat:
1 svežanj
Mlijeko:
250 mililitara
Pavlaka:
3 kašike
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Oprati i isjeckati zelenu salatu i špinat.

  2. Isjeckani crveni luk propržiti u većoj šerpi na maslinovom ulju.

  3. Dodati brašno i kuhati 1 minutu uz miješanje.

  4. Dodati pileću supu, pa kada proključa umiješati zelenu salatu i špinat.

  5. Kuhati 10-15 minuta uz miješanje, pa skinuti s vatre i ohladiti.

  6. Ohlađenu smjesu izmiksati u blenderu, pa je ponovo vratiti u šerpu.

  7. Dodati prokuhano mlijeko i kuhati nekoliko minuta.

  8. Začiniti količinom bibera po želji.

  9. Ukoliko se poslužuje topla, u svaki tanjir sa supom staviti malo pavlake i isjeckanog peršuna.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.